Veiling van Londense eieren eindigt

Vandaag eindigt in The Covent Garden in Londen The Fabergé Big Egg Hunt met een grote tentoonstelling. Liefhebbers kunnen online nog meedoen aan de veiling. The Big Egg Hunt is een prachtig concept voor liefhebbers van kunst en vormgeving, dat bovendien geld in het laatje brengt voor twee goede doelen.

Geef tweehonderd kunstenaars, vormgevers, juweliers en andere ambachtslieden hetzelfde ei van pakweg zestig centimeter hoog en vraag ze die naar eigen inzicht te versieren, te beschilderen of anderszins tot kunstwerk te maken. Verspreid de tweehonderd eieren vervolgens door Londen en stal ze in de openbare ruimte en etalages. En nu maar zien wie alle eieren kan vinden.
Dertig van deze eieren werden op 20 maart geveild en leverden 667 duizend pond op voor The Elephant Family en Action For Children. De overige eieren worden via internet geveild. Tot zes uur vanmiddag (Engelse tijd!) kunnen liefhebbers op de eieren bieden. Of gewoon thuis op http://www.thebigegghunt.co.uk/eggs de tweehonderd vaak prachtige eieren bekijken.

Prachtig idee. Welke Nederlandse gemeente doet zoiets in 2013?

Advertenties